tisdag 16 augusti 2011

By the way, How much is the fish?

Vår hjälte goes all matlagning on your asses! Ska inte tolkas bokstavligt. Jag tillagar min föda i rendiskade kastruller och pannor, inte på rövar. Dessutom: skulle det inte göra väldigt ont att t ex hacka lök på någons skinkor?

Numera väljer jag alltid recept från grabbarna i Regular Ordinary Swedish Meal Time. Här den svenska klassikern "Fishdicks":

söndag 14 augusti 2011

Hon gav mig en blick och det gick som det gick

Ett inlägg vari vår skurk ställer fördomar och föreställningar mot varandra.
Du måste vara 18 år för att läsa, då starköl förekommer i texten.

Det finns ett flertal fördelar med att vara skallig. Eller att vara en person med nedsatt hårsäcksfunktion, som vi föredrar att kalla det. Not.

Det finns också ett par nackdelar. På sommaren bränner man sig lätt och på vintern fryser man arslet av sig. Bildligt talat, såvida man inte har arslet på huvudet (med tanke på hur många som tänker med röven så kanske detta är ett större problem än man anar).

Man ser farligare ut utan hår. Tydligen. När jag var på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg för att se buskisteatern "Pang på pensionatet" fick jag ännu ett exempel på det. Jag satte mig på min plats, tjock och frodig med en starköl i näven. Tanten som satt på platsen intill slängde en blick på mig, och bytte genast plats med sin gubbe. Hon vågade inte sitta bredvid en skäggig, rakad kille iklädd en snuskig t-shirt och som därtill hade en mugg starköl i ena näven.

Men vafan! Jag hade ju glasögon. Alla vet väl att glasögonormar är mesar? Eller övertrumfar skägget, svålen och ölen det?

torsdag 11 augusti 2011

Our letter word

En kort rapport från den glamorösa Twittervärldens pågående trender.

Jag Twittrar faktiskt en hel del. Mycket mer än tidigare. Det är nog en anledning till varför blogginläggen är färre än förr.

I dag, eller igår om man ska vara sån, så började någon dåre en twittertrend. Hashtaggen #böckersomsaknarenbokstav uppstod och blev ett omedelbart fenomen. Alla - hög som låg, känd som okänd - hakade på och la fram förslag på nya boktitlar baserade på existerande titlar, fast med en bokstav bortplockad. Snart uppstod även #filmersomsaknarenbokstav. Här är några av de jag tycker är roligast, och ett par stycken jag själv bidrog med:

Tärningspelaren - Rhinehart beskriver utförligt en hutlöst prickig pelare. #böckersomsaknarenbokstav

Jarelind:
Ockerconny - Pirinen skriver om en hänsynslös ockrare som driver in sina pengar med järnröret i högsta hugg. #böckersomsaknarenbokstav

The itch-hikers guide to the galaxy - specialutgåva för promiskuösa. #böckersomsaknarenbokstav

Harry Potter och fånen från Azkaban - Sirius Blacks mesiga medfånge. #böckersomsaknarenbokstav

Ängar och demoner - Trädgårdsskötselns våndor av Dan Brown #böckersomsaknarenbokstav

Sagan om ingen - JRR Tolkien skriver episkt om ingenting. #böckersomsaknarenbokstav

Döda Peters sällskap - om en klubb för folk som inte gillar Peter. #filmersomsaknarenbokstav

Jag själv:
Hon ansade en sommar - En dokumentär om en kvinna och en bikinilinje. #filmersomsaknarenbokstav

Per Morberg gillar - en liten skrift om hur Per upptäcker, och blir besatt av, Facebook. #böckersomsaknarenbokstav

Sabba Cash. Christer Sjögren gör covers på Johnny Cash #böckersomsaknarenbokstav

Jag själv:
Icke Nyfiken - Stockkonservativ apa lär sig ingenting. #böckersomsaknarenbokstav

måndag 8 augusti 2011

My hero

"You don't come to my show and fight,
you come to my show and fucking dance, you asshole!"

söndag 7 augusti 2011

Måste vägen till Curaçao gynga så?

En rekapitulering av den gångna veckans händelser, och så betygssätter bloggägaren sommaren 2011.

Veckan har haft en synnerligen stark spelkaraktär. Jag och mr K har exempelvis spelat Sid Meier's Pirates! och NHL 11 under ett par svettiga kvällar. Det förstnämnda spelar jag intensivt i perioder, men man tröttnar på det efter ett tag. När man väl hittat alla skatter, besegrat alla pirater, hittat alla förlorade släktingar, hämnats på Marquis Montalban och gift sig med guvenörens dotter så dröjer det inte länge förrän man tröttnar på att köra kryddor till försäljning i Curaçao.

NHL 11 kan man däremot spela hur länge som helst. Numera finns så många spellägen och utvecklingsmöjligheter av både spelare och klubb att man aldrig behöver ta pauser.

I torsdags var jag i Nybro för en heldags spel av bland annat Arkham Horror, Zombies!!! och Fluxx. Veckan avslutades med brädspel (Battlestar Galactica och Bang!) hemma hos Björn.


Ett tämligen genomgående tema i brädspelen är inslaget av djävulskap. Arkham Horror bygger på samarbete mellan spelarna, men alla övriga innefattar olika grader av bedrägeri, backstabbing och haha-nu-sabbar-jag-för-dig. Säger det något om mig och mina vänner? Att vi är ytterst vanliga och mänskliga, kanske?

Jag har även ägnat mig åt en kalmaritisk folksport, nämligen att sitta och picknicka och tjuvlyssna på utomhuskonsert - i detta fall Takida & Europe i Kalmarsundsparken i fredags. Den på 7Eleven inköpta engångsgrillen var lika användbar som den konstgjorda blindtarmen, men som tur var fanns det andra, fungerande, grillar att snylta av.

I morgon börjar arbetet igen. Men efter en semester som varit 5 av 5 (blir lätt så när den innefattar ens egna bröllop) så känns det faktiskt bara bra att hoppa in i ekorrhjulet igen. Det gäller att sluta på topp, förstår ni.